אודות

המסע שלנו

המסע שלנו לחקר האגן נולד מתוך סקרנות להבנת האגן על כל רבדיו והעולמות הקסומים שנחבאים בתוכו.

בקליניקות שלנו פגשנו לאורך השנים אינספור אנשים ונשים שסבלו מבעיות ומכאובים שונים באגן, ועברו בין תחנות רפואיות רבות – 

אורתופד, גינקולוג, אורולוג, גסטרולוג, פרוקטולוג, נוירולוג (ועוד מיני ‘לוגים’) בניסיון למצוא מרפא או הקלה.   

כל איש מקצוע ניסה לעזור על בסיס הידע וההיכרות של ה’מחלקה’ שלו בלבד, אך בפועל הבעיה לא נפתרה.

כשנפגשנו, כל אחת בנקודה אחרת במסע הפרטי שלה, נוצר בנו צורך פנימי עמוק ליצור ‘מחלקה’ חדשה, כזו שרואה את האגן על תלת-המימדיות שלו

החלטנו ש’טובות השתיים’ והתחלנו ליצור יחד את ‘אגננולוגיה’, ואנו שמחות שהגעת לקחת חלק ביצירה המשותפת.

הסיפור של יעל

המסע שלי התחיל בלימודי הרפואה-הסינית. לשם התגלגלתי במקרה, אך התאהבתי מייד. היום, אחרי שנים, אני מבינה עד כמה הרפואה הסינית היא תחום מורכב ועשיר, ומה שחוויתי לפני עשרים וחמש שנים היה רק קצה הקרחון של עולם מופלא, אין סופי שממשיך גם היום להיחשף לפני.

הלימודים הובילו אותי לסין, לחוויה אותנטית של מקורות הרפואה הסינית. ביליתי ימים ארוכים בתוך מחלקת הגינקולוגיה בבית החולים האוניברסיטאי, שם מצאתי את ייעודי.

לאורך שנות העבודה שלי עם נשים ראיתי אין ספור מקרים של מכאובים ופתולוגיות באגן, בעיות במחזור, כאבים בהריון, בעיות פריון וכאבים עם או בלי הסבר ברור. הרגשתי לפעמים שהקליניקה שלי היא ה’תחנה האחרונה’ של נשים שעברו גורמים רפואיים או פארה  רפואיים רבים ושונים, בין אם קבלו אבחנה או לא, הפתרון שקבלו לרוב לא היה מספק או שלם.

בחיי הפרטיים אני עוסקת כבר שנים ביוגה ובקרטה. אומנויות הלחימה ותחומי התנועה השונים שמים כולם את האגן, Hara או  Dan Tien במרכז. “שם הכל מתחיל ושם הכל נגמר”.

תהיתי, איך יכול להיות שמרכז משמעותי כל כך בגוף סוחב כל כך הרבה כאב ואין פתרונות לטיפול בו?

התסכול עורר אותי לפעולה. המשכתי ללמוד ולחקור בתוך עולם הרפואה הסינית, אך לאט לאט נחשפתי לשיטות טיפול אחרות והחלטתי להתחיל להפשיל שרוולים ולהתחיל לגעת באגן. לא רק עם מחטים, אלא עם הידיים, עם הלב ועם הכוונה לנסות להיכנס למעמקיו ולהבין למה כל כך הרבה נשים סובלות מאזור כל כך משמעותי בגופן.

 

התחלתי את המסע האגנולוגי שלי

המסע אל מחוץ לגבולות הרפואה הסינית התחיל בארויגו, שיטת עיסוי אגן שהגיעה מבליז שבמרכז אמריקה. רוזיטה ארויגו למדה את השיטה מדון אליחיו פנטי, שאמאן מקומי והיא הנגישה את השיטה לעולם. לישראל הביאה את השיטה גלית בראלי. ארויגו קיבלה שם של שיטה ייחודית, כמעט ‘בוטיק’ בעולם המערבי, הרגשתי שאני חייבת ללמוד אותה ולהבינה. ואכן, המפגש עם עבודת המגע באגן פתח בפניי עולמות שלא הכרתי. הבנתי עד כמה מגע מאפשר ריפוי, איזון ושחרור, ושרק מלגעת אפשר ללמוד כל כך הרבה, גם בעיניים הסיניות שלי.

בהמשך לכלי המשמעותי הזה פגשתי את שיטת האנפוקו, עיסוי בטני שמקורו מיפן, שיטה שאיריס אברבנאל מלמדת ומטפלת בה בארץ.

האנפוקו היא שיטת עבודה אגנית מעשירה ומופלאה, שמגיעה גם היא מהמזרח. כך מצטרף המיזוג של הידע הסיני שלי, עם מגע ה’ארויגו’ שלמדתי, אל האבחון והדיוק של תעלות ואיברים שמביאה האנפוקו – בגישה המזרחית. 

איריס אברבנאל ואני החלטנו להמשיך ללמוד יחד. אספנו, ביררנו ודייקנו את התחומים שנראו לנו רלוונטיים, מצאנו אנשי ונשות מקצוע ייחודיים וכיוונו אותן/ן ללמד אותנו על האגן, הזמנו מטפלות ומטפלים להצטרף ללמידה – ויחד אנו עפות מעלה לאזורים חדשים.

הסיפור של איריס

נפש האדם סקרנה אותי כבר בצעירותי. בחרתי בתיכון במגמת פסיכולוגיה סוציולוגיה מתוך הרצון ללמוד ולהבין מה קורה שם “מאחורי הקלעים”.

אל חקר הגוף והנפש כיחידה אחת, יצאתי בתחילת שנות העשרים לחיי, אי-שם בשנות התשעים של המאה הקודמת, כמטופלת המנסה להבין את התסמינים והתבניות של עצמה. ואכן, מצאתי מזור ותשובות, זיכרונות שצפו מתוך הגוף, מתוך עבודת מגע והובלה וורבלית בחקירה שלה. טופלתי בשיטת גרינברג. לימים הבנתי שזוהי חקירה סומטית:

הזיכרון ששמור בגוף, ברמת התא. בפרט, סקרנה אותי הבטן כליבה של המאגר. שם ממש התאהבתי!

ממש באותם הימים, רצה הגורל שאשמע על שיטה מופלאה לטיפול במגע הנקראת אנפוקו. (פירושה הציורי של המילה הוא דופק הבטן) שם החל הרומן הגדול של חיי. 

ידעתי ידיעה מהבטן – שהגעתי הביתה.

אנפוקו הוא טיפול במגע יפני עתיק, עמוק וייחודי. ממוקד בבטן, בבית-החזה ובקשר ביניהם. עזבתי הכל, עשיתי שינוי ענק בחיי המקצועיים (עסקתי עד אז באדריכלות, עיצוב אירועים וצילום סטילס) ויצאתי נרגשת לדרך החדשה!

כחלק מהלימודים, בתחילת שנות האלפיים, נחשפתי  לאינטגרציה מרגשת של מיפוי גוף אמוציונלי. כזה שהיה לי מוכר עוד מהימים בהם טופלתי בשיטת גרינברג. כל כך מתחבר לעבודת בטן ריגשית ועמוקה כמו האנפוקו, ולתפיסה הוליסטית של תאוריות יפניות דוגמת תאוריית המקור הרואה ב’הארה’, בבטן התחתונה, שורש ומרכז עוצמה אדיר וייחודי.

האגן, כחלק מיסוד האדמה בתפיסה זו, סיקרן אותי מאד והרגשתי שאני חייבת להמשיך לחקור את האזור המופלא הזה, שהוא היסודות הפנימיים של הבית, הבסיס עליו ובו הכל צרוב. חוויתי זאת על עצמי, ראיתי את זה על מטופלים ומטופלות בכל הגילאים ובשלבי חיים שונים. רציתי לדעת עוד.

לאורך השנים המשכתי ללמוד, להכיר דיסציפלינות נוספות, ליצור אינטגרציה בקליניקה בין מסורות יפניות וסיניות, לבין מידע עכשווי שהתפתח באותן שנים כחלק ממדעי המוח החדשים, דוגמת ‘המוח השני’ ונוירו-ביולוגיה.

 ואז הגיעה יעל ססלוב ללמוד את האנפוקו ושלב מרגש נוסף נכנס לחיי. 

יעל הזמינה אותי למסע ה’אגנולוגיה’ עליו חלמה שיעמיק את החקירה בשילוב דיסציפלינות נוספות, מתוך תחומי ההתמחות שלה, אהבתה וניסיונה העשיר.

כמו קריאת גורל מרגשת של חיבור אנושי ומקצועי הרמוני, התחיל המסע המשותף שלנו. הוא התחיל מתוך הרצון שלנו ללמוד בקבוצה. לאסוף עוד ידע וגם לחלוק אותו עם כל מי שרק יבחרו.

ככל שהחקירה מעמיקה, הידיעה וההתרגשות שלי מתעצמות: האגן בפני עצמו וכחלק מהמארג המדהים הזה של גופינו ונפשנו הוא אחת מעבודות האומנות הייחודיות והאיכותיות שפגשתי, אצל גברים ונשים כאחד, עוד מהרחם, משלבים עובריים ראשוניים ביותר.

האגן וכל מה שאני מגלה לגביו, מרגיש לי כמו טיול בארץ קסמים אמיתית, כזו של ילדים, כזו מהאגדות.

מתוך המפגשים, הקורסים וימי-העיון בנושאי פאשיה, אוסטאופתיה, מערכת נוירולוגית ועצב הואגוס, אנטומיה, פילוסופיה ועוד נוספים שלמדנו בדרך – הגענו להבנות ברורות:

האגן הוא מרכז אנטומי, אנרגטי ורגשי אשר משפיע על- ומושפע מ- כל חלקי הגוף.

האגן מכיל חיים ומשחרר את המיותר לו. 

הוא כמו מחוז או אזור מחייה, המכיל בתוכו אינספור שכבות של רקמות, שרירים, רצועות, פאשיה, איברים, מערכת לימפתית, נוירולוגית, הורמונלית ועוד.

במקביל, מחזיק האגן בתוכו את המרכז הגנטי שלנו, שכבות של ידע קדום – את המהות שלנו, העבר ההווה והעתיד.

איך יכולה נקודת מבט אחת, או שיטת טיפול אחת לתת מענה לאזור עם מורכבות שכזו?

החקר חייב להיות רב – דיסציפלינרי, האגן מזמין לשיתוף פעולה של כמה גישות הסתכלות.

נוצר בנו צורך פנימי עמוק ליצור גוף ידע שרואה את האגן ברב ממדיות שלו. ביקוש למדע חדש שניתן לצפות בו מכמה רבדים, בשיתוף פעולה של מספר אסכולות אבחון וטיפול וליצור חקר חדש שטרם הכרנו.

וכך נולד לו התחום החדש – אגנולוגיה

 

המסע האגנולוגי מזמין אתכן ואתכם אנשי מקצוע, מאסכולות שונות ממקצועות הטיפול, ללמוד ולחקור יחד איתנו.

המטרה שלנו היא ליצור פלטפורמה לחקר, שיתוף, שיח ולימוד בתחום האגן.

לקבץ יחד את עושר הניסיון של כל מטפלת ומטפל, כך שכולם יוכלו ללמוד בהתאם לנטיית ליבם.

ניתן לשוטט באתר ולטעום מעשרות מאמרים, מחקרים,  פודקאסטים, הרצאות וקורסים נגישים בחינם פתוחים לכל אחד ואחת. מי ש’נדלק’ ומעוניין להעמיק ולעשיר בתחום מסוים, גם זו אפשרות בקורסים מקצועיים בתשלום. בלוח המודעות תהיה חשיפה לסדנאות שונות בארץ ובעולם בנושאים הקשורים לאגן.

נשות ואנשי מקצוע ממגוון אסכולות כבר הצטרפו אלינו (ארויגו, אנפוקו, רפואה סינית, שיאצו, אומנויות לחימה, תנועה סומטית, חוויה סומטית, פיזיו ריצפת אגן, אוסטאופתיה, יוגה, גינקולוגיה, ועוד היד נטויה), במטרה ללמוד זוויות שונות של הסתכלות ויחד ליצור טכניקה רב-ממדית בתקווה שהיא תיתן מענה לבעיות באגן ותתרום לבריאות בכלל.

 

כל אחת ואחד תורמת/ם מניסיונה/ו ומוזמנת/ים ללמוד על פי רצונה/ו. נוצר מאגר מידע עשיר שכל מטפל/ת יכול/ה ללמוד ולהעשיר ממנו. האתר יעניק חשיפה רבה הן למטפל/ת והן לידע המועבר.

 

ואנחנו רק בתחילת דרכנו.

 

אנחנו כל הזמן בתנועה, מוסיפות, משנות ומדייקות את העבודה, נשמח לשמוע חוויות, רעיונות לשיפור וכל דבר שמרגישות/ים שיתרום לייעול המסע האגנולוגי.

מוזמנות/ים ליצור קשר

 

יעל ססלוב
0538259711
yael@pelvicademy.com

 

איריס אברבנאל
0524373830

iris@pelvicademy.com

 

אתן/ם מוזמנות/ים להצטרף למסע החקר….

he_ILHebrew